Naša stranka | GO Naše stranke Tuzla: Igrališta i parkova umjesto betona!
GO Naše stranke Tuzla: Igrališta i parkova umjesto betona!

GO Naše stranke Tuzla: Igrališta i parkova umjesto betona!

08.05.2022.

U naselju Slatina, na prostoru našeg dobro poznatog igrališta, popularne Marakane, osvanula je ograda uz najavu izgradnje stambeno-poslovnog objekta. Brojne generacije naših građanki i građana odrastale su igrajući se upravo na ovom igralištu. No, umjesto dječijeg igrališta, na Slatini ćemo očito gledati ko zna koju po redu u skorije vrijeme, zgradu kako se gradi, jer o stvarnim potrebama građanstva, izvjesno je, niko od nadležnih ne razmišlja.

Jasno nam je da izgradnja i prodaja stambeno-poslovnih objekata po enormnim, do sada rekordno visokim, cijenama po metru kvadratnom u Tuzli pojedincima donosi veliku materijalnu korist. No, krajnje je vrijeme da se takvoj bezidejnoj, pa i neplanskoj gradnji, posebno na terenu poznatom po slijeganju tla konačno stane u kraj.

Članice i članovi Gradskog odbora Naše stranke Tuzla pridružit će se mještanima Slatine u potpisivanju peticije, jer smatramo da potrebe djece i omladine moraju biti prioritet svima nama. Ovim putem također pozivamo nadležne da preispitaju svoju urbanističku i prostornu politiku.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!