Naša stranka | Forto odgovorio Izetbegoviću: Vi kad dijelite vlast, uvijek dijelite Bosnu i Hercegovinu
  • Početna
  • Novosti
  • Forto odgovorio Izetbegoviću: Vi kad dijelite vlast, uvijek dijelite Bosnu i Hercegovinu
Forto odgovorio Izetbegoviću: Vi kad dijelite vlast, uvijek dijelite Bosnu i Hercegovinu

Forto odgovorio Izetbegoviću: Vi kad dijelite vlast, uvijek dijelite Bosnu i Hercegovinu

26.09.2022.

Povodom optužbe Bakira Izetbegovića na račun Naše stranke što SDA nije dobila gradonačelnika u Mostaru, reagovao je Edin Forto, predsjednik Naše stranke.
„Vladate Mostarom jednako kao i HDZ i jednako ga unazađujete. Na državnom nivou, vi ste, gospodine Izetbegoviću, u toku ove kampanje već obećali Jelki Milićević mjesto predsjedavajuće Vijeća ministara. Nikad vas ni u kakvoj raspodjeli vlasti nećemo podržati, ni u Mostaru ni bilo gdje drugo. Kad dijelite vlast, vi ustvari dijelite Bosnu i Hercegovinu. Da bismo vas izdali, prvo vam moramo biti vjerni. Mi to, kad je SDA u pitanju, nismo bili nikad niti ćemo biti. Vjerni smo samo Bosni i Hercegovini i njenim građankama i građanima.
Vrijeme vaše vladavine otkucava. Kao i vaše respirator koalicije. Ako već niste našli za shodno da građanima odgovorite, odgovorit ćete uskoro institucijama na teme: respiratori, Asim, Termoblok 7, Vranduk, itd. Čekamo nedjelju.“

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!