Naša stranka | Ekspoze premijera Nihada Uka i mjere djelovanja Vlade KS 2023. - 2026.
Ekspoze premijera Nihada Uka i mjere djelovanja Vlade KS 2023. - 2026.

Ekspoze premijera Nihada Uka i mjere djelovanja Vlade KS 2023. - 2026.

24.03.2023.

Nihad Uk, mandatar za formiranje Vlade Kantona Sarajevo, danas je na Petoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, izložio svoj ekspoze. Poručio je da bi ugled političara i političarki trebao biti proporcionalan ugledu onoga što predstavljamo.

"Ne smijemo nikad zaboraviti da svi mi ovdje zajedno predstavljamo Sarajevo, grad simbol. Simbol stradanja, ali i otpora, otvorenosti, simbol sporta i umjetnosti, simbol dobrog humora i hrane, komšiluka i gostoprimstva. Pored toga što smo simbol, moramo biti i stvarnost svega ovoga na šta smo ponosni. Naš zajednički zadatak je da ovoj sali, a na taj način i našem Kantonu, vratimo dignitet koji je u proteklim godinama nerijetko izostajao. Mi ne dolazimo iz iste političke porodice, ali želim da vjerujem i radit ću na tome da nam zajednička misija bude da ovaj grad i ovaj kanton zaista budu centar Bosne i Hercegovine, centar svega što je dobro.

Na ovome baziram svoj lični i profesionalni put. Pozivam sve nas da zajedno budemo na visini zadatka koji nam je povjeren, u tome ću vam uvijek biti prijatelj i partner.

Dugo sam razmišljao o preuzimanju ove funkcije. Kao najmlađi mandatar za premijera Kantona Sarajevo osjećam dodatnu odgovornost pred građanima i građankama kantona, ali i prema mladima iz cijele Bosne i Hercegovini. Svojim predanim angažmanom želim ih potaknuti da učestvuju u procesima, preuzimaju odgovornost i kreiraju našu zajedničku budućnost.

Mi Bosanci i Hercegovci smo navikli da je vrlo malo perioda u našoj historiji bilo bez brige i srkleta. Tako je i danas. Naša država, društvo, naš kanton nalazi se u izazovnom periodu uzrokovanom globalnom privrednom i energetskom krizom, odlaskom mladih i obrazovanih ljudi kao i očitoj političkoj polarizaciji. Nada i vjera u bolje sutra postale su rijetkost. Vratimo ih zajedničkim radom."

CIJELI EKSPOZE PROČITAJTE OVDJE

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!