Naša stranka | Edin Forto: Novalić spinuje da će rudari biti odgovorni za poskupljenje struje
  • Početna
  • Novosti
  • Edin Forto: Novalić spinuje da će rudari biti odgovorni za poskupljenje struje
Edin Forto: Novalić spinuje da će rudari biti odgovorni za poskupljenje struje

Edin Forto: Novalić spinuje da će rudari biti odgovorni za poskupljenje struje

24.11.2021.

Laž je informacija plasirana iz Vlade FBiH da je za ispunjenje zahtjeva rudara neophodno poskupljenje struje od 20 posto za domaćinstva.

Istina je da je Vlada FBiH godinama tolerisala neuplaćivanje doprinosa rudarima sada već u iznosu od preko pola milijarde maraka. Za to je odgovorna Vlada koja je postavljala uprave rudnika i Elektroprivrede BiH. Za sada je neophodno uplatiti 215 miliona za PIO, dok se zdravstveno ne treba uplatiti retroaktivno, jer ono nije korišteno, dovoljno bi ga bilo početi uplaćivati od ovog trenutka. Vlada FBiH ne zna kako opravdati poskupljenje struje pa zato krivicu svaljuje na rudarske zahtjeve. Istovremeno žele razbiti solidarnost građana s rudarima. Poručujemo građanima da ostanu solidarni, rudari nisu niti mogu biti krivi za poskupljenje struje. Krivica leži u Vladi FBiH. Pozivamo ih da ozbiljno i temeljito pristupe restrukturiranju rudnika, a ne gašenju života rudara.

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!