Naša stranka | Edin Forto: Agencija za reviziju privatizacije treba utvrditi činjenice o Metalnom
  • Početna
  • Novosti
  • Edin Forto: Agencija za reviziju privatizacije treba utvrditi činjenice o Metalnom
Edin Forto: Agencija za reviziju privatizacije treba utvrditi činjenice o Metalnom

Edin Forto: Agencija za reviziju privatizacije treba utvrditi činjenice o Metalnom

11.01.2016.

Edin Forto, delegat Naše stranke u Domu naroda Parlamenta FBiH, pokrenuo je inicijativu prema Agenciji za reviziju privatizacije, s ciljem provjere stanja i utvrđivanja činjenica u vezi sa navodima radnika preduzeća Metalno d.d. Zenica, koji tvrde da je došlo do kršenja obaveza od strane novih vlasnika preduzeća.
"Tražim da se u vezi sa navodima radnika ovog preduzeća izvrši provjera zaključenih ugovora, te utvrdi gdje je i u kojim slučajevima bilo neizvršavanja ugovorenih obaveza. Dakle, javnost ne može dokučiti do kraja šta su ciljevi postupanja novih vlasnika, ali je jasno da postoji opravdana sumnja da obaveze nisu ispunjene, te da se preduzeće sistemski urušava. Postoji opravdan javni interes koji trebamo zaštititi u konkretnom slučaju, te je sada na redu Agencija", kazao je Edin Forto.
Inicijativa za reviziju privatizacije je pokrenuta na prijedlog Gradskog odbora Naše stranke Zenica, koja svakodnevno radi na utvrđivanju činjenica o privatizaciji preduzeća na području Zeničko-dobojskog kantona te iznalaženju načina za utvrđivanje odgovornosti za neispunjene obaveze u tom procesu.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!