Naša stranka | Duška Jurišić: Skrnavljenje pravoslavnog hrama u Stocu napad je na povratnike
  • Početna
  • Novosti
  • Duška Jurišić: Skrnavljenje pravoslavnog hrama u Stocu napad je na povratnike
Duška Jurišić: Skrnavljenje pravoslavnog hrama u Stocu napad je na povratnike

Duška Jurišić: Skrnavljenje pravoslavnog hrama u Stocu napad je na povratnike

27.03.2023.

Povodom skrnavljenja pravoslavnog hrama u Stocu oglasila se Duška Jurišić, zamjenica državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice.

„Skrnavljenje Sabornog hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Stocu zaslužuje najoštriju osudu.  Ovaj vandalski čin stvara osjećaj nesigurnosti među povratnicima, nelagodu među većinom stanovnika koji su za život u sigurnosti i toleranciji.

Uništavanje i skrnavljenje vjerskih objekata predstavlja direktnu povredu ljudskih prava svakog čovjeka, koji njeguje svoj duhovni, vjerski i kulturni identitet.

Policija treba da uloži dodatni napor radi brzog otkrivanja počinilaca, a pravosudni organi ovakve akte bi trebali strožije sankcionirati.

Imajući u vidu učestalost kršenja prava ranjivih i manjinskih grupa, a posebno povratnika, politički zvaničnici bi trebali biti jedinstveni u osudi ovog, ali i svakog drugo čina, koji je u suprotnosti sa principima multikulturalizma i multireligijskog života u Bosni i Hercegovini.“

 

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!