Naša stranka | Državni interes je interes građana za boljim životom – izdala ga je SDA
  • Početna
  • Novosti
  • Državni interes je interes građana za boljim životom – izdala ga je SDA
Državni interes je interes građana za boljim životom – izdala ga je SDA

Državni interes je interes građana za boljim životom – izdala ga je SDA

20.01.2023.

Povodom sve učestalijih najava bunta koje dolaze iz SDA reagovala je Naša stranka:

“Najavama pobune zbog navodne izdaje državnih interesa, SDA potvrđuje da je destabilizacijski faktor. Podsjećamo SDA da su državni interesi neodvojivi od interesa građanki i građana, a interes građanki i građana je bolji život u svim njegovim segmentima.

SDA je ta koja je izdala taj njihov interes, tu njihovu nadu, da su mnogi od njih prestali vjerovati da je u Bosni i Hercegovini bolji život uopšte moguć i zbog toga masovno počeli odlaziti. Pod izgovorom da brane državne interese, SDA brani karijerizam i pozicije svojih kadrova, nerijetko stečene lažnim diplomama, brane naštimane tendere preko kojih su se nabavljali neupotrebljivi respiratori, brane propale projekte – od Termobloka 7 do tunela Hranjen, itd.

Građankama i građanima ćemo vratiti vjeru u mogućnost boljeg života u BiH i u tome nas neće spriječiti nikakva ulica. Opravdavamo i omogućit ćemo svaki protest građanki i građana i što više njihovih zahtjeva nastojat ćemo realizirati, ali ćemo na svaku političku zloupotrebu takvih protesta i njihov skretanje u nasilje sistemski spriječiti.“

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!