Naša stranka | Dino Osmanović: Osim inspekcijama, prevoznici "bijelog mora" će biti prijavljeni MUP-u TK
  • Početna
  • Novosti
  • Dino Osmanović: Osim inspekcijama, prevoznici "bijelog mora" će biti prijavljeni MUP-u TK
Dino Osmanović: Osim inspekcijama, prevoznici "bijelog mora" će biti prijavljeni MUP-u TK

Dino Osmanović: Osim inspekcijama, prevoznici "bijelog mora" će biti prijavljeni MUP-u TK

06.01.2023.

Nakon niza incidentnih situacija i saobraćajne nesreće koja se nedavno dogodila u naselju Koksara, prilikom čega je došlo do prevrtanja kamiona natovarenog "bijelim morem", oglasio se Dino Osmanović iz Gradskog odbora Naše stranke Lukavac i najavio prijave protiv prevoznika:

„Gradske vlasti još uvijek ništa ne poduzimaju iako je to njihov posao. Vijećnici su, međutim, napokon počeli raspravljati o ovom problemu, a sve to nakon što smo nastavili sa prijavama. Napominjem da je stari put iz Lukavca prema Puračiću uništen, a nadležnost je gradske inspekcije. Zahvaljujući građanima, dobili smo niz dokaza o tehničkoj neispravnosti vozila koja saobraćaju tim, ali i magistralnim putem.

Naredne sedmice ćemo uputiti prijavu na adresu gradske, kantonalne i federalne inspekcije u vezi s ovim problemom. Zahtijevat ćemo provjeru tehničke ispravnosti vozila koja saobraćaju, načina prevoza i težine naspram dozvoljene nosivosti, kao i sankcionisanje odgovornih za nastalu i do sada pričinjenu štetu. Neće imati na koga prebaciti odgovornost. Također, prijava će biti adresirana i na adresu MUP-a TK i tražit ćemo veće kontrole ovih vozila jer imamo dokaze da saobraćaju bez svjetala, registarskih oznaka i nisu propisno obilježena. Nadam se da pripadnicima Policijske uprave nije jedina nadležnost postaviti mobilni radar, već i preventivno djelovati radi sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.“

Napominjemo da je Naša stranka Lukavac u januaru prošle godine uputila niz prijava protiv prevoznika, ali su iz gradske inspekcije odgovorili da nisu nadležni.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!