Naša stranka | Damir Nikšić učlanio se u Našu stranku: Cilj je samo jedan – sačuvati slobodu
  • Početna
  • Novosti
  • Damir Nikšić učlanio se u Našu stranku: Cilj je samo jedan – sačuvati slobodu
Damir Nikšić učlanio se u Našu stranku: Cilj je samo jedan – sačuvati slobodu

Damir Nikšić učlanio se u Našu stranku: Cilj je samo jedan – sačuvati slobodu

17.06.2022.

Damir Nikšić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, od danas je član Naše stranke. O razlozima učlanjenja, Nikšić je rekao:

„Danas sam postao član Naše stranke, ne da služim i budem podanik bilo kome u ovoj zemlji, ne zato što želim time postati dio nekog kolektiviteta, naprotiv: zato što želim, zajedno sa drugima koji su istih uvjerenja, stati i ustati za svoju ličnu slobodu i individualna prava. 

Danas postoji samo jedan cilj, a to je sačuvati slobodu: ličnu slobodu koja je temelj liberalne demokratije, društvenog uređenja koje nije idealno, ali je najbolje u istoriji svijeta. 

Svi slobodoumni i slobodoljubivi ljudi današnjice moraju ustati protiv svakog oblika autoritarizma, protiv totalitarizma i despotizma, protiv samovlašća i diktatura, na stranu liberalne demokratije, ustavom ograničene vlasti, na stranu Slobodnog svijeta, na stranu lične slobode. 

Svaki sistem, svaka partija, svaka vlast, svaki lider kojem smeta moja lična sloboda, kojem smetaju slobodne, slobodoumne, ostvarene, izgrađene, nezavisne, samostalne, obrazovane osobe - vidim i doživljavam isključivo kao porobljivača u potrazi za svojim slugama i podanicima. 

Naša stranka nema rezervne planove i skrivene agende. Jasno i otvoreno je opredijeljena za Zapad na kojem sam obrazovan i formiran kao slobodan čovjek i slobodni umjetnik, Zapad koji je pružio utočište i postao dom mnogim mojim prijateljima i poznanicima, Zapad za koji se opredjeljuju svi oni koji danas napuštaju ovu zemlju. 

Naša stranka je fokusirana na dvije stvari koje su meni najvažnije: na ljudska prava i na zelene politike. 

To je stranka za koju sam se lično uvjerio da najiskrenije, najpredanije i najkonkretnije radi na zelenim politikama, i stoga sam, kao ekološki slobodar, nakon Liberalne demokratske stranke koja je nedavno učinila to isto, odlučio udružiti snage u našoj zajedničkoj borbi za našu prirodu i naša prirodna prava, za ličnu slobodu i jednakost svih, za egalitarno, slobodno i otvoreno, pluralističko bosanskohercegovačko društvo, za građansko društvo i pravnu državu, za naše slobodarsko-liberalne vrijednosti i slobodarsko-liberalnu tradiciju našeg kontinenta na kojem smo se rodili slobodni i na kojem želimo živjeti slobodni i jednaki.“

Edin Forto, predsjednik Naše stranke, povodom Nikšićevog učlanjenja rekao je: „Učlanjenje Damira Nikšića u Našu stranku je toliko prirodan proces. Lično sam ga uvijek doživljavao kao nekog svog u ideološkom i političkom smislu. Vrlo važno je što on to od danas i zvanično jest. Važno je da se ideološki bliski ljudi, pogotovo mi lijevo od centra, ujedinjujemo i tako umnožavamo snagu. Nikšiću želim najiskreniju dobrodošlicu i vjerujem da ćemo imati dobru saradnju, kakvu smo uostalom i dosad imali, ali sada na zajedničkom cilju, na pobjedi Naše stranke.“

Podsjećamo, Damir Nikšić je u novembru prošle godine u Skupštini Kantona počeo djelovati kao dio Kluba Naše stranke.

Osim kao političar, Nikšić je široj javnosti poznat i kao vizualni umjetnik.

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!