Naša stranka | Damir Arnaut: Parlament poslao poruku školarcima – selite tamo gdje vas neće diskriminirati
  • Početna
  • Novosti
  • Damir Arnaut: Parlament poslao poruku školarcima – selite tamo gdje vas neće diskriminirati
Damir Arnaut: Parlament poslao poruku školarcima – selite tamo gdje vas neće diskriminirati

Damir Arnaut: Parlament poslao poruku školarcima – selite tamo gdje vas neće diskriminirati

15.09.2020.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas nije prihvatio da se na dnevni red uvrste inicijative kluba zastupnika Kluba Naša stranka-Nezavisni blok kojima bi se svoj djeci omogućilo da neometano izučavaju nacionalnu grupu predmeta koju žele, te da djeca koja žive uz granični prelaz Gabela Polje mogu isti koristiti za odlazak u školu.

Tim povodom reagovao je poslanik Damir Arnaut: „Ovo su spriječili ljudi koji iz službenih automobila s rotacijama ne mogu razumjeti muku djece koja nepotrebno idu 14 kilometara okolo do Doljana, umjesto da do škole u Metkoviću idu preko graničnog prelaza koji im je ispred kuće. Njih se također ne tiče ni diskriminacija đaka u Glamoču ili Konjević Polju jer u te škole ne idu njihova djeca. Roditeljima je s današnje sjednice Parlamenta BiH poslana poruka da s djecom idu tamo gdje neće imati vlast koja će činiti sve da im život bude teži. Ne pristajemo na to i nećemo odustati. Ova vlast će uskoro biti poražena.“

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!