Naša stranka | Damir Arnaut: Dosad su krali glasove, sad kradu i pravo glasa
Damir Arnaut: Dosad su krali glasove, sad kradu i pravo glasa

Damir Arnaut: Dosad su krali glasove, sad kradu i pravo glasa

17.05.2022.

Današnja odluka Vijeća ministara da ne odobri sredstva za održavanje izbora nesumnjivo je izraz težnji HDZ-a da blokira i opstruiše demokratske procese dok ne dobije promjenu Izbornog zakona po svojoj volji.

Dosad su krali glasove a sad pokušavaju da nam ukradu i pravo glasa. To je nedopustivo. OHR ima ovlasti da nametne izdvajanje sredstava, ali pozivamo ih da pored toga i smjene Dragana Čovića s pozicije predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH. Opće je poznato da HDZ ministri i zastupnici ne smiju ni zapisnik usvojiti bez njegovog naloga, te nema sumnje da je upravo Čović direktni nalogodavac ove blokade. Ovo je opasan čin. Radi se o udaru na Ustav BiH i otvoreno kršenje Izbornog zakona BiH. Također pozivamo CIK da pred nadležnim Tužilaštvom pokrene postupak u cilju utvrđivanja odgovornosti i sankcionisanja odgovornih za opstrukciju izbora odmah po isteku zakonskog roka u četvrtak.

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!