Naša stranka | Ćudić u Južnoj Koreji o politikama podrške porodicama i porodiljama u Kantonu Sarajevo
  • Početna
  • Novosti
  • Ćudić u Južnoj Koreji o politikama podrške porodicama i porodiljama u Kantonu Sarajevo
Ćudić u Južnoj Koreji o politikama podrške porodicama i porodiljama u Kantonu Sarajevo

Ćudić u Južnoj Koreji o politikama podrške porodicama i porodiljama u Kantonu Sarajevo

10.11.2022.

U Seulu je od osmog do 10. 11. u organizaciji UNFP-a održan Globalni simpozij o niskoj plodnosti i starenju stanovništva: Izgradnja demografske otpornosti. Na njemu je učestvovalo 120 parlamentaraca, ministara i aktivista iz cijelog svijeta. Na Simpozijum je, od strane UNFP-a, pozvana Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke.

„Govorila sam o izazovima sa kojima se susreće Bosna i Hercegovina kada je u pitanju nizak prirodni priraštaj, odlazak mladih, ali i našim politikama u KS podrške porodicama, porodiljama, planovima za ubrzani razvoj ruralnih sredina u BiH i planovima da ponudimo našim državljanima koji žive širom svijeta - perspektivu povratka. Izlaganje je proizvelo uzbudljivu diskusiju, kao i pozive da na drugim, izuzetno važnim mjestima govorim o našim planovima i rješenjima“, kaže Ćudić.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!