Naša stranka | Berbić: Da bi se pričalo o bratstvu i jedinstvu treba biti antifašista, a Stanivuković to nije
  • Početna
  • Novosti
  • Berbić: Da bi se pričalo o bratstvu i jedinstvu treba biti antifašista, a Stanivuković to nije
Berbić: Da bi se pričalo o bratstvu i jedinstvu treba biti antifašista, a Stanivuković to nije

Berbić: Da bi se pričalo o bratstvu i jedinstvu treba biti antifašista, a Stanivuković to nije

09.01.2023.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, izjavio je povodom 9. januara da “više ne možemo nasjesti na priče o bratstvu i jedinstvu”. Na ovu izjavu reagovao je Omer Berbić, vijećnik u GV Tuzla i kandidat za gradonačelnika Tuzle.

“Bratstvo i jedinstvo vrijednosti su slobodarskih i antifašističkih sredina kao što je Tuzla, od kojih nikada nećemo odustati. Antifašizam je najveća ideja naših prostora, koje nažalost ne njeguju svi u našoj zemlji. Fašističke ideologije i grupe razlog su zašto se 9. januar uopšte obilježava. Da bi se pričalo o bratstvu i jedinstvu treba biti antifašista, Stanivuković to definitivno nije. U Bosni i Hercegovini antifašizam je važan za očuvanje mira i suživota, zbog toga zabrinjavaju ovakve izjave. Kada Stanivuković kaže da "svaki dan možemo da doprinesemo i uradimo nešto važno za Republiku Srpsku", on treba razmišljati o budućnosti i poboljšanju ekonomske i socijalne situacije, a ne o prošlosti”, poručio je Berbić.

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!