Naša stranka | Amra Zulfikarpašić: Ko ucjenjuje stipendiste Općine Centar da učestvuju u predizbornoj kampanji Nedžada Ajnadžića?
  • Početna
  • Novosti
  • Amra Zulfikarpašić: Ko ucjenjuje stipendiste Općine Centar da učestvuju u predizbornoj kampanji Nedžada Ajnadžića?
Amra Zulfikarpašić: Ko ucjenjuje stipendiste Općine Centar da učestvuju u predizbornoj kampanji Nedžada Ajnadžića?

Amra Zulfikarpašić: Ko ucjenjuje stipendiste Općine Centar da učestvuju u predizbornoj kampanji Nedžada Ajnadžića?

17.09.2020.

Općina Centar ima oko 3000 stipendista. Neki od njih javili su se određenim ljudima iz Naše stranke, između ostalih i meni, kao predsjednici Komisije za dodjelu stipendija, s pritužbama za ucjenu. Daljnje dobijanje stipendija uslovljava im se učešćem u kampanji za ponovni izbor Nedžada Ajnadžića za načelnika Općine Centar.

Ove informacije potvrdili su nam i neki značajni SDA zvaničnici koji se ne slažu s ovom praksom.

Jedan od izvora tvrdi da su ga zvali s broja koji ne postoji u Općini Centar, iako su tvrdili da zovu iz Općine.

Međutim, nema sumnje da su podaci o korisnicima stipendije došli iz Općine jer samo Općina njima raspolaže. Tačnije, radi se o službi za obrazovanje. Podatke može izdati ili dati nalog da se izdaju samo rukovodilac službe. Radi se o Jasmini Fazlić. Pozivam ovom prilikom i gospodina Ajnadžića i gospođu Fazlić da učine sve da se s ovom praksom prestane i da javnosti objasne kako su se lični podaci građana našli u rukama onih koji se predstavljaju da lobiraju za načelnika Ajnadžića.

Također, želim alarmirati javnost, prije svega medije i nadležno tužilaštvo, da istraže slučaj, ali i građane s ciljem da u što većem broju izađu na izbore jer samo tako izborne krađe nikoga ne mogu dovesti do pobjede.

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!