Naša stranka | Amra Zulfikarpašić: Ko ucjenjuje stipendiste Općine Centar da učestvuju u predizbornoj kampanji Nedžada Ajnadžića?
  • Početna
  • Novosti
  • Amra Zulfikarpašić: Ko ucjenjuje stipendiste Općine Centar da učestvuju u predizbornoj kampanji Nedžada Ajnadžića?
Amra Zulfikarpašić: Ko ucjenjuje stipendiste Općine Centar da učestvuju u predizbornoj kampanji Nedžada Ajnadžića?

Amra Zulfikarpašić: Ko ucjenjuje stipendiste Općine Centar da učestvuju u predizbornoj kampanji Nedžada Ajnadžića?

17.09.2020.

Općina Centar ima oko 3000 stipendista. Neki od njih javili su se određenim ljudima iz Naše stranke, između ostalih i meni, kao predsjednici Komisije za dodjelu stipendija, s pritužbama za ucjenu. Daljnje dobijanje stipendija uslovljava im se učešćem u kampanji za ponovni izbor Nedžada Ajnadžića za načelnika Općine Centar.

Ove informacije potvrdili su nam i neki značajni SDA zvaničnici koji se ne slažu s ovom praksom.

Jedan od izvora tvrdi da su ga zvali s broja koji ne postoji u Općini Centar, iako su tvrdili da zovu iz Općine.

Međutim, nema sumnje da su podaci o korisnicima stipendije došli iz Općine jer samo Općina njima raspolaže. Tačnije, radi se o službi za obrazovanje. Podatke može izdati ili dati nalog da se izdaju samo rukovodilac službe. Radi se o Jasmini Fazlić. Pozivam ovom prilikom i gospodina Ajnadžića i gospođu Fazlić da učine sve da se s ovom praksom prestane i da javnosti objasne kako su se lični podaci građana našli u rukama onih koji se predstavljaju da lobiraju za načelnika Ajnadžića.

Također, želim alarmirati javnost, prije svega medije i nadležno tužilaštvo, da istraže slučaj, ali i građane s ciljem da u što većem broju izađu na izbore jer samo tako izborne krađe nikoga ne mogu dovesti do pobjede.