Naša stranka | Amir Purić o budžetu FBiH: Od 108 miliona KM, 85 miliona se odnosi na amandmane Osmorke
  • Početna
  • Novosti
  • Amir Purić o budžetu FBiH: Od 108 miliona KM, 85 miliona se odnosi na amandmane Osmorke
Amir Purić o budžetu FBiH: Od 108 miliona KM, 85 miliona se odnosi na amandmane Osmorke

Amir Purić o budžetu FBiH: Od 108 miliona KM, 85 miliona se odnosi na amandmane Osmorke

26.01.2023.

Na reakciju Demokratske fronte kako je Osmorka kreirala budžet Federacije BiH u korist HDZ-a, reagovao je Amir Purić, zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH.

“Po običaju, SDA i DF prave spinove o tobožnjim ustupcima Osmorke HDZ-u. Nema nikakvih ustupaka već postoje realne potrebe naših građanki i građana na cijeloj teritoriji Federacije bez obzira gdje je ko na vlasti.

Neću odgovarati jezikom podjela, reći ću samo koliko iznose amandmani koje je predložila Osmorka. Od 108 miliona KM, 85 miliona su amandmani Osmorke. Svih 108 miliona su u procentima manje od dva posto ukupnog budžeta FBiH.

Pritom, s obzirom na to da sam zastupnik čija je izborna jedinica u Krajini, moram istaći da dodatnih 10 miliona treba ići na infrastrukturne projekte upravo tamo. Vjerujem da je i to jedan od razloga zašto SDA-u i DF-u smetaju naši amandmani jer smo se njima dotakli i sredina koje je upravo prethodna vlast sistemski zapuštala.

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!