Naša stranka | Američki Kongres podržao rad Istražne komisije državnog Parlamenta kojom predsjedava Damir Arnaut
  • Početna
  • Novosti
  • Američki Kongres podržao rad Istražne komisije državnog Parlamenta kojom predsjedava Damir Arnaut
Američki Kongres podržao rad Istražne komisije državnog Parlamenta kojom predsjedava Damir Arnaut

Američki Kongres podržao rad Istražne komisije državnog Parlamenta kojom predsjedava Damir Arnaut

19.10.2020.

Poslanici iz Naše stranke u Predstavničkom domu državnog Parlamenta, Mirjana Marinković-Lepić i Damir Arnaut, učestvovali su danas na video sastanku sa predsjedavajućim Komiteta za demokratsko partnerstvo Predstavničkog doma Kongresa SAD-a, kongresmenom Davidom Priceom. Susretu je prisustvovao i ambasador SAD-a u BiH Nj.E. Eric Nelson. Sastanak je održan u sklopu podrške koju Ambasada SAD-a i Kongres SAD-a pružaju Istražnoj komisiji Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja istražuje stanje u pravosudnim institucijama naše zemlje, čiji su članovi pomenuti poslanici Naše stranke.

Iz Američke ambasade su saopćili da je razgovarano o najboljim praksama te osiguranju parlamentarnog nadzora kao efikasnog sistema provjere i ravnoteže, te da se “raduju daljoj saradnji između zastupnika Pricea i zastupnika Arnauta”, uzimajući u obzir da upravo Arnaut predsjedava ovom Istražnom komisijom.

 

Arnaut je izrazio zahvalnost ambasadi SAD-a na podršci jačanju parlamentarnog nadzora – kao temelja svake demokratije – i u našoj zemlji, te je istakao zadovoljstvo da je Istražna komisija za manje od pet mjeseci svog rada uspostavila neupitan legitimitet i da je upravo iz tog razloga postalo neprihvatljivo odbiti saradnju sa Istražnom komisijom. Marinković-Lepić i Arnaut su istakli da je ovo samo početak bliske saradnje između dva zakonodavna tijela, s ciljem jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini. 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!