Naša stranka | Amel Lizde: SDA-HDZ koalicija nam još jednom pokazuje da na njih ne možemo računati
  • Početna
  • Novosti
  • Amel Lizde: SDA-HDZ koalicija nam još jednom pokazuje da na njih ne možemo računati
Amel Lizde: SDA-HDZ koalicija nam još jednom pokazuje da na njih ne možemo računati

Amel Lizde: SDA-HDZ koalicija nam još jednom pokazuje da na njih ne možemo računati

01.08.2022.

Uposlenici Gradske uprave Mostara od 18. jula su na kolektivnom godišnjem odmoru, na kojem će ostati do 12. augusta. Mostar je jedini grad u državi čija Uprava ide na kolektivni odmor, i to nakon što je novi gradonačelnik prošle godine bio prekinuo staru praksu. Povodom ovoga reagovao je Amel Lizde, nositelj liste Naše stranke za Skupštinu HNK:

“Kolektivni godišnji odmor uposlenika i uposlenica Gradske uprave Mostara suluda je praksa koja je prekinuta prošle godine, na inicijativu Naše stranke. Vladajuća koalicija SDA-HDZ nema volje za rješenje problema građana i građanki, a ovo je samo još jedna poruka da na njih ne mogu računati. Mostar kao administrativni, poslovni, turistički centar Hercegovine mora konstantno biti na usluzi građanima i građankama, pogotovo ogromnom broju dijaspore koji dolazi ljetnim danima. Prošla godina nam je pokazala, da je uz malo volje i organizacije moguće raditi cijele godine. Zaposlenih u Gradskoj upravi ima i previše, što je rezultat stranačkog zapošljavanja onih koji su grad blokirali 12 godina. Rezultat nerada je loš menadžment koji odbija raditi u najtoplijim danima, ali kojima nije problem da ostave ljude da čekaju u redovima na mostarskim vrućinama. Kolektivni godišnji možda bi bio i moguć da je Mostar poduzeo bar neke korake na digitalizaciji grada, tako da ljudi bar nešto mogu završiti od kuće.”

Ovako, nam, kako kažu iz Naše stranke, Grad poručuje: “Čekajte, mi ćemo odmarati”.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!