Naša stranka | Amel Dervišević: Zašto Naša stranka podržava kandidaturu Amarilda Mulića
  • Početna
  • Novosti
  • Amel Dervišević: Zašto Naša stranka podržava kandidaturu Amarilda Mulića
Amel Dervišević: Zašto Naša stranka podržava kandidaturu Amarilda Mulića

Amel Dervišević: Zašto Naša stranka podržava kandidaturu Amarilda Mulića

19.01.2023.

Tri stranačka i dva nezavisna kandidata potvrdili su učešće na prijevremenim izborima za gradonačelnika Bihaća, koji su raspisani za 5. februar. Naša stranka podržava nezavisnog kandidata Amarilda Mulića. Amel Dervišević, iz Naše stranke Bihać, oglasio se ovim povodom:

"Malo je kandidata za gradonačelnika Bihaća koji imaju dokazane rezultate iza sebe. Ja ovaj put preferiram Amarilda Mulića. On ima kvalitete koje više odgovaraju upravljanju gradom. Ovo su samo neke:

1. Nama treba menadžer a ne pravnik na čelu grada. Osoba koja ima iskustva u upravljanju ovakvim strukturama.

2. Turizam je razvojna šansa Grada Bihaća i to je jedina grana privrede koja ima prosperitet. Ako neko ima znanje i iskustvo u turizmu onda je to sigurno Amarildo.

3. Iskustvo. Iako je mladost nekad prednost, mislim da je u navedenom slučaju ipak iskustvo to koje nosi prednost. Na čelu grada treba biti osoba koja je prošla mnogo u životu, ima brojna poznanstva i to može samo biti plus za grad.

4. Stranka. Iako je POMAK uradio dosta dobrih stvari, pogotovo po pitanju budžeta Grada Bihaća, ipak su ostali mala, lokalna stranka, koja je previše ovisna o drugim, većim strankama i u skladu s tim, plivaju kako im ove naredbe.

Amarildo ima historiju pripadnosti političkim grupacijama ali na ove izbore izlazi kao nezavisni kandidat kojeg neke stranke, što javno - što prešutno, ipak podržavaju. Ovo mu daje vjetar u krila jer nije talac ničije politike te može otvorenim pristupom prići svima i raditi stvari isključivo bitne za naš Bihać" poručuje Dervišević.

 

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!