Naša stranka | Aida Koluder Agić: Općina Centar dobila Kodeks etičkih principa za izabrane zvaničnike i članove radnih tijela
  • Početna
  • Novosti
  • Aida Koluder Agić: Općina Centar dobila Kodeks etičkih principa za izabrane zvaničnike i članove radnih tijela
Aida Koluder Agić: Općina Centar dobila Kodeks etičkih principa za izabrane zvaničnike i članove radnih tijela

Aida Koluder Agić: Općina Centar dobila Kodeks etičkih principa za izabrane zvaničnike i članove radnih tijela

01.02.2023.

Na 25.  redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar jednoglasno je usvojen Kodeks etičkih principa za izabrane zvaničnike i članove radnih tijela Općine Centar Sarajevo. Inicijativu za kreiranje ovog Kodeksa pokrenula je vijećnice Naše stranke Aida Koluder-Agić u oktobru 2021. godine. 

"Usvojeni Kodeks je u skladu s međunarodnim standardima i praksama shodno preporuci OSCE-a i sadrži sve mehanizme prepoznavanja i sankcionisanja neprimjerenog ponašanja izabranih zvaničnika. Etička komisija Općine Centar koja je radila na kreiranju Kodeksa bila je sastavljena od članica i članova svih političkih subjekata koji djeluju u Vijeću Općine Centar. Zadovoljstvo mi je istaći da je Kodeks produkt zajedničkog i predanog rada svih članica i članova Komisije.

Ova inicijativa je pokrenuta uslijed niza nemilih i jako neprijatnih događaja koji su se odigrali na jednoj od sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo. Tada je sala u kojoj se održava Vijeće korištena kao privatna arena za iživljavanja i siledžijsko ponašanje pojedinih izabranih zvaničnika, koji su uz izraženu mizoginiju, psovkama i uvredama u maniru zastrašivanja ispoljavali svoje nezadovoljstvo prema neistomišljenicama i neistomišljenicima. Kodeks će spriječiti da se to ponovi", rekla je Koluder Agić.

Ne živimo od namještanja tendera ni rasipanja državne imovine, već od povjerenja naših članica, članova, simpatizerki i simpatizera da će njihov novac biti utrošen na izgradnju pravednijeg društva.
Budite jedna ili jedan od njih. Donirajte!