U Zenici je sinoć održan zbor članstva Naše stranke na kojem je izabrano novo rukovodstvo njenog zeničkog gradskog odbora. Izborom novog rukovodstva stranka kreće u reorganizaciju i pripreme za lokalne izbore koji će biti održani naredne godine.

Članovi Naše stranke u Zenici su predsjednika birali između dvoje kandidata – Alana Handžića i Selme Kamber, a birale su se i dvije potpredsjedničke pozicije, te sedam članova Gradskog odbora.

Nakon obraćanja kandidata i glasanja, za predsjednika GO NS Zenica izabran je Alan Handžić. U obraćanju članovima nakon izbora, Handžić se zahvalio članstvu na izboru te izrazio zadovoljstvo velikim brojem mladih članova i naglasio da ćemo u narednom periodu preći sa “riječi” na “djela” koja moraju biti vidljiva široj javnosti.

Za potpredsjednike GO NS Zenica izabrani su Safeta Kavaz i  Nedžad Ahmić, dok su za članove Gradskog odbora u novom sazivu izabrani Meliha Salčinović, Sanja Renić, Kenan Ćurovac, Zlatan Dizdarević, Naida Omerdić, Tamara Galić i Ešrefa Karić.