Sutra će se održati tematska sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj će se razmatrati inicijative za donošenje zakona koje je pripremilo Udruženje poslodavaca FBiH (UPFBiH).

Tim povodom u prostorijama Naše stranke u Sarajevu danas je upriličen sastanak zastupnika Naše stranke u Federalnom parlamentu s rukovodstvom ovog udruženja. Sastanku su prisustvovali zastupnica Nasiha Pozder i zastupnik  Mirsad Čamdžić a UPFBiH su predstavljali predsjednik Adnan Smailbegović, direktor Mladen Paunović i član Igor Baroš.

Predstavnici poslodavaca Federacije su upoznali zastupnike sa setom od osamnaest zakona koje su pripremili u saradnji s vodećim stručnjacima nakon analize uslova poslovanja u zemljama regiona i šire. Prema njihovim riječima, u Parlament su uputili prijedloge koji mogu vrlo brzo da se implementiraju kako bi privreda došla do daha i kako bi mogla da se što brže razvija.

Zastupnica Pozder je istakla kako će, kao i na sastanku, predstavnici Naše stranke na tematskoj sjednici pomno saslušati prijedloge koje su poslodavci izradili i pružiti punu podršku svakom dobrom prijedlogu koji od njih dođe. „Naša stranka je socijal-liberalna partija koja će uvijek podržati rješenja koja će štititi dobrog poslodavca od lošeg radnika, a dobrog radnika od lošeg poslodavca“, rekla je Pozder.