Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća na Ilidži usvojen je prijedlog Elvisa Vrete, vijećnika Naše stranke, da se semafori na kružnom toku na ulazu u Ilidžu ugase do rješenja problema gužvi u saobraćaju.

“Mislim da je gašenje semafora trenutno najbolje rješenje jer semafori zaustavljaju vozila i kad nema tramvaja, usporavaju saobraćaj i stvaraju ogromne gužve. Također, semafori zaustavljaju i tramvaje i putnici su nekad prinuđeni izlaziti iz tramvaja na kružnom toku, što stvara još veću gužvu u saobraćaju. Prošle godine su semafori bili ugašeni nekoliko mjeseci i praksa je pokazala da se saobraćaj odvijao normalno, jer tramvaji  imaju prvenstvo prolaza dok su ugašeni semafori, što vozači putničkih automobila poštuju”, rekao je Vreto.

Vijećnik Naše stranke ističe da se u narednom periodu treba posvetiti iznalaženju stalnog rješenje za problem saobraćajnih gužvi na kružnom toku.

“Vijeće je danas iznašlo privremeno rješenje i pozvali smo Ministarstvo saobraćaja KS da u saradnji sa stručnim ljudima iz Saobraćajnog fakulteta, GRAS-a i Općine Ilidža riješi ovaj problem na duže staze. Nadam se da ćemo uskoro doći do stalnog rješenja, kako bismo smanjili saobraćajne gužve i zaštitili sve učesnike u saobraćaju”, zaključuje Vreto.