Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, 16. marta ove godine potpisali su Sporazum o realizaciji projekta uređenja šetnice lijevom obalom rijeke Miljacke, na Vilsonovom šetalištu, od Strojerada do mosta Suade Dilberović i Olge Sučić.

Podsjećamo da se od januara 2015 kroz inicijative, budžetske amandmane te vijećničkim pitanjima za uređenje Vilsonovog šetališta s lijeve strane Miljacke stalno zalagala vijećnica Naše stranke u Općinskom vijeću Novog Sarajeva Vildana Bešlija.

“Bilo je krajnje vrijeme da Općina krene u uređenje šetališta. Ono je Sarajlijama jedino šetalište u gradskoj zoni, a u večernjim satima, zbog slabe rasvjete, lijeva njegova strana je bila gotovo nekorištena jer je osjećaj straha bio prisutniji od osjećaja ugodnosti”, kaže Bešlija.

Prije nekoliko dana realizirana je i njena inicijativa koja se također odnosi na Vilsonovo šetalište. Na parku za pse postavljena su nova vrata. Prethodna su bila ukradena, upravo zahvaljujući slaboj rasvjeti koja lijevu obalu Miljacke u Novom Sarajevu pretvara u raj za kradljivce.