Vildana Bešlija, zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, podnijela je inicijativu da se Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu imenuje po jednom od njegovih osnivača i prvom direktoru Zdravku Grebi.
„Podnoseći inicijativu da se Centar za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu nazove po njegovom nekadašnjem direktoru Zdravku Grebi, želimo da još jedanput iskažemo poštovanje ovoj javnoj ličnosti prvog reda, omiljenom profesoru Pravnog fakulteta, saosnivaču važnih institucija građanskog društva u Bosni i Hercegovini kao što su Otvoreno društvo i Helsinški parlament građana, i šefu Informativnog odjeljenja Političke uprave Armije BiH u prvim mjesecima agresije 1992. godine.
Pored toga što je bio prvi i višegodišnji direktor, Zdravko je bio jedan od inicijatora formiranja Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu, jedan od autora koncepta Centra kao i više programa koji su se unutar Centra realizirali. Poseban napor je uložio da Centar dobije svoju adresu, da se fizički obezbijedi prostor za realizaciju postdiplomske nastave unutar Kampusa, da se adaptira neuslovno skladište u prostor koji će standardom odgovarati savremenim edukacionim zahtjevima.
Izvještavajući prije godinu i po o tužnom trenutku kada nas je Zdravko Grebo napustio, pariški Le Monde podsjetio je da je život takvih ličnosti, bogat različitim iskustvima – od akademske karijere preko umjetničkih i urbanih poduhvata do medijskih avantura – izuzetno teško sažeti. No ovaj ugledni svjetski dnevnik odlučio se da u naslovu ipak istakne jednu činjenicu iz života profesora Grebe: on je bio ‘moralna figura opsade Sarajeva’. Imenovanje Centra po profesoru Grebi bio bi najadekvatniji način čuvanja uspomene na sve što je učinio kako za akademsku zajednicu, tako i za društvo u cjelini“, stoji u inicijativi.