Nakon što su stanovnici stambeno-poslovnog objekta Loris u općini Novo Sarajevo iskazali protest zbog uništavanja zelenih površina i stabala u procesu rekonstrukcije ulice Topal Osman-paše, s radovima koji su im onemogućavali bilo kakav komfor je prekinuto.

Put koji je nelegalno izgrađen i koji je presijecao šetnicu da bi se s glavne ceste s autima moglo ulaziti u dvorište je zatvoren. Pristupit će se sadnji novog drveća i neće biti daljnjeg uništavanja zelenih površina. Također, neće biti ni proširenja ili izgradnje parking.

Njihovu borbu otvoreno je podržavala Vildana Bešlija, vijećnica Naše stranke u Općini Novo Sarajevo i pomogla njenom ostvarenju.

“Ovo je primjer svim drugim građanima da se aktivizam isplati i da zajedno, u vezi sa zajedničkim interesima, mogu puno toga postići uz minimum političke podrške. Kao političarka, uvijek sam im se spremna pridružiti i politički zastupati sve njihove zahtjeve koji su opravdani. Jedan od roditelja na protestima ispred zgrade Loris mi je ispričao da je njegovog sina nedavno ispred zgrade udario auto i zadobio je frakturu lobanje. To je samo jedan od razloga zašto su protesti stanara Lorisa naišli na moje razumijevanje, ali i još nekolicine vijećnika. Savjetovala sam im da dođu na sjednicu Općinskog vijeća i pomogla im administrativno-pravnim savjetovanjem kako da prevladaju birokratske procedure i situaciju riješe u svoju korist. No, za uspjeh, ključan je njihov glasan i složan otpor”, rekla je Bešlija.