U Velikoj Kladuši je proteklog vikenda održana tribina o temi “Krajina 2018 – između egzodusa i nade”. Tribinu je organizirala građanska inicijativa “Kladuša je naša” i Regionalni odbor Naše stranke Zapad, a na tribini su govorili članovi Naše stranke prof. dr. Damir Marjanović, Šeherezada Delić i Sanel Kabiljagić.

U punoj sali hotela Konak govorilo se o problemu i posljedicama iseljavanja stanovništva iz Bosne i Hercegovine. Članovi Naše stranke poslali su poruku o intencijama i smjernicama Naše stranke, a kao jednu od glavnih politika su istaknuli reformu u obrazovanju.

Prof. dr. Damir Marjanović izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku razgovarati i razmijeniti mišljenja sa mladima u Velikoj Kladuši.

“Prije svega zahvaljujem im se na ukazanom povjerenju. Svjesni činjenice da je politika doslovno u protekla dva stoljeća otjerala mlade iz Velike Kladuše i Krajine, a da upravo takvo stanje u potpunosti odgovara postojećoj vladajućoj eliti koja nema ništa protiv da mlade Krajišnike koje je raselila po europskim zemljama posmatra kao bankomate i ljude koji će popunjavati budžet, ali koji neće odlučivati kako će se trošiti novci koje šalju u svoju domovinu. Prvi korak da se egzodus zaustavi jeste izgradnja infrastrukture i obrazovnog sistema koji će mladima pružiti šansu da steknu kvalitetno znanje u svojoj domovini, te da to isto znanje ‘unovče’ u Bosni i Hercegovini”, rekao je Marjanović.