U  utorak 18. 9. 2018. godine u  Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, Naša stranka je  održala predizborni skup. Skupu se prvi obratio predsjednik Naše stranke Predrag Kojović govoreći o kampanji Naše stranke koja ima za cilj probuditi osjećaj zajedništva među Bosancima i Hercegovcima: „1941. godine najveća hrabrost je bila s tandžarom otići u šumu, u borbu protiv nacista. 1992. najveća hrabrost je bila uzeti kalašnjikov i u farmerkama se suprotstaviti izdajničkoj, agresorskoj JNA. Danas, 2018. godine, najveća hrabrost i pravi patriotizam je biti pošten i pametan i raditi ovo što jedino mi radimo u ovoj kampanji, a to je pozivati Bosance i Hercegovce na pomirenje, na oprost, na zajedništvo, na bratstvo u različitosti.“

Svojim sugrađanima obratili su se i kandidati Naše stranke za različite nivoe vlasti u izbornoj jedinici koja pokriva Tuzlanski kanton: Mirjana Marinković-Lepić, nositeljica liste za Predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH, Edin Osmanbegović i Jasmin Alić s liste za Parlament Federacije te Selim Bešlagić, Zvjezdan Karadžin i Amra Nadarević-Vodenčarević s liste Naše stranke za Skupštinu TK. Moderatori skupa bili su članovi Foruma mladih Naše stranke Jasmina Dedić i Bakir Ćatić.

U svojim obraćanjima  naglasili su osnovne principe djelovanja Naše stranke: odgovornost, kompetontnost i transparentnost. Ono što smatraju prioritetnim za Tuzlanski kanton i na šta će najviše energije uložiti s pozicija vlasti jest:

– Odgovoran rad na projektima koji će TK učiniti središtem regiona;

– Pravednije prikupljanje sredstava po osnovu poreza koje ne smije biti na štetu TK;

– Zaustavljanje ekološke devastacije TK i uvođenje mjera sanacije kritičnih tačaka kao što su HAK, Bijelo more i jezero Modrac;

– Eliminiranje diskriminacije civilnih, ratnih i invalida rada;

– Reforma obrazovanja u skladu s potrebama na tržištu rada;

– Kvalitetna zdravstvena zaštita i zdravstveno osiguranje za sve, te ukidanje listi čekanja za preglede;

– Uspostavljanje jedinstvenog porodiljskog fonda na području FBiH.

Gost na skupu bio je Damir Marjanović, nosilac liste Naše stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo, a skupu se obratio i Boriša Falatar, kandidat za člana Predsjedništva BiH koji je govorio o  snazi otvorene ruke koja je promovirana u kampanji  slušanja i koja je pokazala da  ljude u našoj zemlji ujedinjuje mnogo više toga nego što ih razdvaja.

Poruka skupa bila je da svi građani i građanke BiH zaslužuju, savremenu, evropsku državu koja stoji iza njih, a ne prevaziđeni, komplikovani administrativni aparat koji je svrha sam sebi.