U cilju jačanja BH bloka Naša stranka formirat će tim koji će naredne sedmice održati sastanak s predstavnicima Demokratske fronte i SDP-a na kojem će se razgovarati o formalizaciji odnosa unutar BH bloka. Cilj je poboljšanje međusobne saradnje partnera unutar BH bloka te bolja koordinacija njihovog zajedničkog djelovanja. Odlučeno je to na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva Naše stranke.

S tim u vezi, Predsjedništvo Naše stranke je osudilo i ogradilo se od svih izjava članova Naše stranke koje su uvredljive te pozvalo članove da svoje istupe usmjere ka jačanju zajedništva među partnerima unutar BH bloka.

“Uvredljive izjave su reakcija na stalne neargumentovane napade i uvrede kojima su stranka i njeni predstavnici u posljednje vrijeme izloženi, ali to ne daje opravdanje nikome iz Naše stranke da bilo kome na bilo kakav napad odgovara na način koji nipodaštava ljudsko dostojanstvo i narušava ugled Naše stranke u javnosti”, rečeno je na sjednici.

Na Predsjedništvu je, između ostalog, odlučeno da će Naša stranka ponovo otvoriti i svoju kancelariju u Banja Luci, kao vid jačanja već postojećih kapaciteta.