Članovi Naše stranke Zenica prije Božićnih blagdana 2015. godine posjetili su stanovnike MZ Janjac. Bez obzira što put do ovog sela prilično poznaju, za nekog stranca koji bi se tamo uputio, vrlo teško bi se snašao, jer nema nikakvih putokaza ni oznaka kako doći do odredišta.

I naši članovi su se uvjerili da su problemi stanovnika ove mjesne zajednice veliki te im je predsjednik MZ Janjac gosp. Josip Gelić rekao da su već ranije organizovali akciju prikupljanja novčanih sredstava, odnosno donacija za izradu projekta ulične rasvjete, ali od čelnika Grada Zenice nisu dobili podršku, iako u Budžetu Grada postoje sredstva namijenjena za rekonstrukciju prigradske infrastrukture.

I pored svih problema koji su zadesili tu MZ, oni i dalje razmišljaju pozitivno i nadaju se da će neka “nova” vlast imati sluha za probleme MZ Janjac.

Na jednoj od sjednica Gradskog vijeća, vijećnica Naše stranke Sanja Renić, uputila je inicijativu da se navedenoj MZ napravi put.

Božić 2017. godine stanovnici ove MZ su dočekali u boljim uslovima, jer je inicijativa naše vijećnice usvojena i građani navedene MZ napokon imaju cestu u svom mjestu.

Naša stranka će da nastavi sa rješavanjem inicijativa naših stanovnika, a kao narednu pripremamo uklanjanje divljih deponija u mjestima Sviće, Ričice, Lokvine…