Zenički Čelik oprostio se od Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon što je Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH donio odluku da se trenutna tabela registruje kao konačna. Tim povodom Sanja Renić tražila je od Skupštine ZDK u kojoj je zasupnica da uputi protestno pismo Fudbalskom savezu BiH.
„Čelik je imao šansu da ostane u premijer ligi. Igrači su se sve vrijeme pandemije pripremali za nastavak takmičenja. Čeliku je ukinuta šansa i to je ono u čemu se ogleda nepravda ovakve odluke. Pogotovo ako uzmemo u obzir da ista mjerila ne vrijede za sve lige i da nema valjanog argumenta zašto bh. premijer liga ne može nastaviti s takmičenjem a druge mogu.
Čelik je jedini prvoligaš u Zenici, ZDK, ali i široj regiji, s višedecenijskom tradicijom uspješnosti u nogometu. Kao takav, on može biti i rasadnik vrhunskih sportista, motiv mladima da se bave sportom, ali i sportski ambasador ovih krajeva i cijele BiH u svijetu. Čelik je klub od društvenog interesa i problemi Čelika ujedno su i problemi svih nas. Zbog toga sam tražila od Skupštine da se aktivnije zauzme za rješenje tog problema i da učini šta god može da Čeliku pomogne.“