„U gradu Zenici ne pamti se prljavija politička scena“, jedan je od mnogobrojnih osvrta na trenutnu situaciju u gradu čelika. Naime, otkako je održana sjednica Gradskog vijeća (26. jula), ne prestaje javni linč te prozivke i degutantne uvrede na račun vijećnice Naše stranke Sanje Renić.

Problem je u tome što nije dala glas za usvajanje, kako kaže, nezakonitog i nejasnog rebalansa budžeta. U razgovoru za „Dnevni avaz“ vijećnica Renić pojašnjava razloge suzdržanosti prilikom glasanja, ali i dosadašnja previranja u sazivu Gradskog vijeća Zenica.

Podsjetimo, Renić je obavljala funkciju predsjedavajuće GV Zenica nepunu godinu, ali je i smijenjena zbog toga što je konstantno insistirala na provođenju zakonitih procedura u radu Gradskog vijeća…

Građevinski lobi

Ko Vas je smijenio s mjesta predsjedavajuće GV Zenica i šta su naveli kao razloge za smjenu?

– Moja smjena je nastupila kao posljedica inicijative vijećnika A-sda Mensuda Kelešture, navodeći da „pravim cirkus od Vijeća“. To je onaj isti vijećnik koji je fasciklom gađao gradonačelnika Fuada Kasumovića. Njegovu inicijativu za moju smjenu su podržali vijećnici SDA, Snage centra i A-sda, iz samo njima poznatih razloga.

Ostatak intervjua pročitajte na sljedećem linku.