Uoči Četvrtog izvještajno-izbornog Kongresa Naše stranke koji će se održati sutra, predstavljamo vam kandidate za dužnost predsjednika stranke.

Predrag Kojović

Rođen je 1965. u Travniku. Diplomirao je 1988. na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Prije početka rata u Jugoslaviji radio je kao novinar za niz domaćih medija, a od 1991. radi kao izvještač agencije REUTERS iz rata u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH. 1992. odaziva se na mobilizaciju ARBiH i biva raspoređen na radnu obavezu, a od 1993. radi kao ratni izvještač iz BiH, a kasnije i na različitim ratnim žarištima širom svijeta. Na izborima 2010. je izabran za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo te delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije, a isti rezultat je ponovio i 2014. godine. Izabran je za predsjednika Naše stranke na Trećem kongresu održanom u maju 2015. godine. Na izborima 2018-te izabran je za zastupnika Naše stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Damir Marjanović

Rođen je 26. 8. 1974. godine. Doktor je bioloških nauka, Odsjek za biologiju na Prirodno matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Redovni profesor, šef odsjeka, prorektor, rektor na  Internacionalnom Burch Univerzitetu, Sarajevo, BiH; (ko)autor 11 knjiga – 10 s internacionalnom recenzijom (jedna na engleskom) – jedna s domaćom recenzijom. 227 naučnih i stručnih objava, učestvovao u organizaciji 17 međunarodnih znanstvenih i stručnih skupova. Član je Predsjedništva Naše stranke i njen zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.