Danas je u prostorijama Naše stranke u Sarajevu održan sastanak predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića s prvim zamjenikom visokog predstavnika i međunarodnim supervizorom za Distrikt Brčko Michaelom Scanlanom.

Glavna tema sastanka bila je obrazovanje u Bosni i Hercegovini, gdje je g. Scanlan govorio o primjeru obrazovnog sistema u Brčkom kao eventualnog modela koji bi se mogao primijeniti u cijeloj BiH. „Obrazovanje će zasigurno biti jedna od najvažnijih tema kojom će se Naša stranka baviti u narednom periodu, a model koji se primjenjuje u Brčkom je jako interesantan za politiku koju vodimo“, kazao je predsjednik Naše stranke.

Zamjenik visokog predstavnika je takođe izrazio podršku OHR-a integrativnim procesima koje na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni predvodi Naša stranka i otvaranje za saradnju s drugim subjektima u politici i društvu u oba entiteta. Samo politike podređene interesima svih građana bez obzira na to otkud i iz kojeg etničkog korpusa dolaze mogu od Bosne i Hercegovine napraviti modernu i progresivnu državu, članicu Evropske unije.