Na poziv Friedrich Naumann Stiftung u okviru Smart City projekta, Nasiha Pozder, potpredsjednica Naše stranke, učestvovala je na workshopu “Smart Cities-The future of my city” koji se održao u Berlinu od 12. do 15. juna.

“Ovo je bila odlična prilika za diskusiju sa parlamentarcima i urbanistima Berlina o temama kvalitete života u gradovima, participaciji građana, pametnim rješenjima za poboljšanje urbanog standarda. Složili smo se da je ključno imati odgovornu upravu i viziju koju je nužno dijeliti i diskutirati sa građanima. To su bitni segmenti strategije kojom je u različitim gradovima moguće unaprijediti uslove života za sve građane”, istakla je Pozder.

U okviru posjete potpredsjednica Naše stranke je govorila na panelu uz kolegu sa TU Berlin Marcusom Jeutnerom i Florianom Swyterom koji je član Berlinskog parlamenta u ime FDP-a, a posjetila je EUREF i InfraLab, te Berlin Partner, institucije koje implementiraju koncept Smart Berlin.

“Također, susrela sam i sa Dr. Maren Jasper-Winter, FDP parlamentarkom koja je zadužena za osnaživanje pozicije žena u politici. Naša stranka je vodeća partija u BiH po zastupljenosti žena među vijećnicama i zastupnicama i nadam se da ćemo na sljedećim izborima u tom pravcu nastaviti da napredujemo, kako bismo dostigli cilj od 50 posto zastupljenih žena od ukupnog broja izabranih kandidata Naše stranke”, dodala je Pozder.

PODIJELI