Općinski odbor Naše stranke Sanski Most oštro je osudio izmjene Poslovnika o radu Općinskog vijeća Sanski Most, koje je na sjednici Vijeća održanoj 27. aprila 2017. godine usvojila vladajuća većina koju čine SDA, SBB i DNS.

“Izmjene Poslovnika nisu bile usmjerene na poboljšanje rada Vijeća, niti povećanje njegove demokratizacije i transparentnosti. Upravo suprotno, u Poslovnik su uvrštene samo izmjene kojima vladajuća većina ograničava učešće u radu Kolegija i Vijeća predstavnicima političkih stranaka koje imaju dva ili jednog vijećnika, pa je tako novousvojenim Izmjenama Poslovnika, Našoj stranci onemogućeno direktno učešće u radu Kolegija vijeća”, rekli su iz Naše stranke.

U Našoj stranci u Sanskom Mostu ističu da su Izmjene posljedica sukoba stranaka na kantonalnom nivou.

“Zabrinjavajuće je da se tako bitan dokument kao što je Poslovnik o radu prilagođava trenutnom rasporedu vijećničkih mandata  s ciljem da se vladajuća većina  riješi uticaja predstavnika nekih političkih partija. Jasno je da se ovdje radi o prenosu sukoba između SDA i ASDA sa kantonalnog nivoa i o ličnim netrepeljivostima njihovih predstavnika, pri čemu je i ono malo demokratskog života u Sanskom Mostu žrtvovano kao kolateralna šteta”, rekli su u Našoj stranci.