U Općinskom odboru Naše stranke u Kiseljaku oglasili su povodom inicijative općinskih vlasti da na mjestu parkinga postave spomenik, čime će se u Kiseljaku ukinuti trideset parking mjesta.

“Neshvatljivo je da je lokalnim vlastima u Kiseljaku, pored strašnih problema neuređene infrastrukture, nezaposlenosti, teške ekonomsko-socijalne situacije, sada prioritet postavljanje novog spomenika. Mislimo da je kranje bezobrazno i neodgovorno trošiti stotine hiljada konvertibilnih maraka iz budžeta Općine na gradnju spomenika,  dok građani i građanke Kiseljaka žive na rubu siromaštva, a mladi svakodnevno odlaze. Da li je to europski Kiseljak koji nam je obećala trenutna vlast?”, rekli su u Našoj stranci.

U Općinskom odboru Naše stranke u Kiseljaku smatraju da treba sačuvati kulturnu baštinu, ali na jedan primjeren način i na odgovarajućim lokacijama.

“Postavlja se pitanje zašto replika stećka kneza Radoje nije mogla pronaći svoje mjesto u parku u blizini izvora kisele vode u Kiseljaku, pored ostalih stećaka sa lokaliteta Zabrđe. Na taj način bi se obogatio i upotpunio izgled već postojećeg parka, a u isto vrijeme bi se uštedjela i ogromna finansijska sredstva koja su se mogla preusmjeriti na sanaciju ceste i opasnih trotoara”, dodali su u Našoj stranci u Kiseljaku.

“U ovom trenutku mislimo da je najvažnije da se saniraju rupe na glavnoj saobraćajnici, kao i da se saniraju trotoari kako bi se zaštitili pješaci. Pozivamo vladajuće strukture u Kiseljaku da opravdaju povjerenje koje su dobili na lokalnim izborima i da se odgovorno ponašaju prema novcu građana i građanki Kiseljaka, te da napokon urade konkrektne projekte koji će pridonijeti boljem, sigurnijem i ugodnijem životu svih građana i građanki”, zaključili su u Našoj stranci u Kiseljaku.