SLUŠAJ ME

Naša stranka i SDP donošenje odluke o budžetu Grada Mostara problematizirat će na narednoj sjednici Federalnog parlamenta. Bh. blok će sihronizovano djelovati te o tome javnost obavijestiti na zajedničkoj konferenciji za medije.

Naša stranka je treću godinu zaredom pokrenula inicijativu da se u Parlamentu Federacije BiH blokira odluka da se mostarskom gradonačelniku dopusti da sam, uz potpis načelnika Odjela za finansije, predloži i usvoji budžet. Nasiha Pozder, potpredsjednica Naše stranke i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, kaže kako je to dio stvaranja pritiska za održavanje lokalnih izbora u gradu na Neretvi.

“Naša stranka je i u vezi s prethodnim prijedlozima odluke za budžet Grada Mostara imala čvrst stav i bila protiv njih. Naš današnji stav se ne razlikuje od prethodnog, a to je da ovakve odluke pogoduju isključivo kreatorima pogrešne i za građane Mostara krajnje loše politike, dakle, SDA i HDZ, te da je nužno izvršiti što veći pritisak da se procesi u Mostaru što prije otkoče. Jedan od načina je i odbijanje podrške odluci, što ćemo i uraditi kada ona dođe na dnevni red Parlamenta Federacije BiH. Slažemo se s inicijativom naših kolega iz Bh. bloka i u pripremi je i zajednička press konferencija kako bismo i na taj način ukazali na, usudit ću se reći, talačku krizu u kojoj je Mostar već godinama”, kaže Pozder.

Naredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH trebala bi biti održana 9. januara, a konferencija za medije BH. bloka o ovoj temi trebala bi se u Mostaru održati nešto ranije.

Tekst u cijelosti možete pročitati na Klixu.