U petak je održana hitna sjednica gradskog vijeća Zenice s jednom tačkom dnevnog reda, a to je pružanje pomoći Javnom komunalnom preduzeću Zenicatrans. Sjednica nije dala nikakve rezultate kako bi se riješila kriza i deblokirao račun ove firme kod Porezne uprave.

Potrebna je kompletna rekonstrukcija i reorganizacija preduzeća koje će biti ekonomski učinkovito i u službi građana Zenice, smatraju u Gradskom odboru Naše stranke Zenica.

“Tražimo odgovornost i ispitivanje poslovanja dosadašnjih menadžera i nadzornih odbora koji su Zenicatrans doveli u situaciju u kojoj se trenutno nalazi. Dugogodišnje kadrovsko – stranačko zapošljavanje prouzrokovalo je štetu i propast nekoliko značajnih zeničkih preduzeća. Krajnje je vrijeme da se u svim Javnim preduzećima počne zapošljavati stručan, a ne stranački podoban kadar”, navode iz Gradskog odbora Naše stranke Zenica.

“Za iznalaženje rješenja ovog problema koji se već duže vrijeme povlači kroz političku scenu, potrebno je pitati struku i pod hitno prestati s političkim previranjima koja su preduzeće i dovela do trenutnog stanja”, zaključuju.