Nakon što je JP ‘Grijanje’ obustavilo isporuku grijanja u Zenici, regirao je Gradski odbor Naše stranke Zenica.

Pozivajući se na Odluku o zagrijavanju stambenog i poslovnog prostora grada Zenice daljinskim grijanjem, kao i na Uslove za isporuku i preuzimanje toplotne energije iz vrelovodne mreže (član 48.), Naša stranka Zenica apelira na JP ‘Grijanje’ i Arcelor Mittal da produže isporuku grijanja građankama i građanima Zenice.

„Po propisima Grada Zenice, redovna isporuka traje od 15. oktobra tekuće godine do 15. aprila naredne godine, ali – može se u zavisnosti od temperatura vanjskog zraka i materijalnih mogućnosti distributera – ograničiti, obustaviti ili produžiti za 15 dana. Uslovi kažu da će distributer vršiti isporuku toplotne energije ako temperatura vanjskog zraka tri dana uzastopno bude 12ºC i niža mjereno u 21 sat“, kazala je Vildana Dedić, predsjednica Gradskog odbora NS Zenica.

Pozivajući se na pravni osnov, kao i na činjenicu da nije pravično obustavljati Zeničankama i Zeničanima grijanje, Naša stranka Zenica poziva nadležne da učine dodatne napore kako bi ispunili svoju svrhu i opravdali novac, koji im građanke i građani Zenice uplaćuju.