Direktor Kantonalne bolnice Zenica predložio je uvođenje naplate korištenja parking prostora radnicima bolnice u iznosu od 20 KM na mjesečnom nivou. Upravni odbor bolnice prihvatio je ovaj prijedlog, te poslao radnicima na izjašnjavanje da li žele da im se ovaj iznos odbija od plate, ili ne žele koristiti parking. Naša stranka Zenica reagovala je na ovu odluku: 

“Odnos prema zdravstvenim radnicima sada, u jeku pandemije, trebao bi biti bolji nego ikada ranije. Zdravstveni radnici u borbi sa virusom COVID-19 često rade u duplim smjenama, a umjesto nagrade zbog povećanog obima posla, rukovodstvo Kantonalne bolnice Zenica uzima zdravstvenim radnicima od plate. Istovremeno, Vlada ZDK nije se izborila za sredstva Vlade Federacije BiH, pa je ova kantonalna bolnica po drugi put ostala bez federalne pomoći. Zbog lošeg rukovođenja bolnicom ne smiju ispaštati zdravstveni radnici. 

Parking prostor svakodnevno se koristi u komercijalne svrhe i naplaćuje se od onih kojima su potrebne bolničke usluge. Naplaćivati parking i radnicima bolnice kada rade više nego ikada je neprihvatljivo. Apelujemo na ministra zdravstva da utječe na povlačenje ove odluke. Ako odluka ne bude povučena, Sanja Renić, zastupnica Naše stranke u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, tražit će da se skupština izjasni o povlačenju odluke.”