Gradska izborna komisija u Tuzli dobila je novog člana – uposlenicu Gradske uprave.
Tim povodom reagovao je Gradski odbor Naše stranke Tuzla. Ovo imenovanje smatraju „nastavkom urušavanja ugleda Gradske izborne komisije“. Reakciju prenosimo u cijelosti:

„U Gradsku izbornu komisiju imenovan je nedostajući član. Radi se o pravnici koja je ujedno i uposlenica Kabineta Gradonačelnika Tuzle. S obzirom na to da je već odranije i sekretarka Gradskog vijeća takođe članica GIK-a, postavlja se ozbiljno pitanje njihovog vrlo direktnog sukoba interesa u slučaju predstojećih lokalnih izbora.

Najnovije kadroviranje u okviru ovog ključnog izbornog organa, otvara prostor za ozbiljne sumnje za mogućnost krivičnih korupcionaških radnji i izbornih prevara. GIK Tuzla nije na takve stvari bio imun ni ranije, što je Gradski odbor Naše stranke i prijavljivao.

Nastavit ćemo vrlo pažljivo pratiti aktivnosti GIK-a Tuzla u provođenju lokalnih izbora i na najmanji znak neregularnosti zatražit ćemo zaštitu zakonitosti od strane odgovarajućih instanci, ponajprije Tužiteljstva. Iskreno se nadamo da do toga neće doći.“