Saobraćaj na glavnom mostarskom bulevaru se otežano odvija zbog dijela asfalta koji je propao, iako je nedavno urađena njegova rekonstrukcija.

Kakvo je stanje u Mostaru najbolje ilustrira rupa na Bulaveru kad je novi asfalt propao pod teretom mita i korupcije, te nemara i nedobronamjernosti mostarske vlasti, stoji u saopćenju Naše stranke Mostar.

„Incident na Bulevaru nije samo problem javnih radova, nekvalitete izvođenja skupo plaćene gradnje i bacanja novca građana, šamar je to građanima, ali i svima nama što decenije dopuštamo da nam se ovakve stvari dešavaju“, kaže Irma Baralija, predsjednica Naše stranke Mostar.

Iz Naše stranke traže hitno očitovanje odgovornih u (nelegitimnoj i nelegalnoj) gradskoj vlasti, ali i izvođaču radova koji stoji iza posljednjih asfaltiranja najprometnije gradske saobraćajnice.

„Mostar je rupa bez dna pronevjera i zloupotreba, organizovane pljačke novca i imovine građana i jednom treba staviti tačku na sve to. Možda ovo bude ilustrativan primjer potrebe promptnog reagovanja međunarodne zajednice na organizovanju mostarskih lokalnih izbora, dok cijeli grad ne nestane u jednoj ovakvoj rupi“, stoji u saopćenju.