„Devastacija Partizanskog groblja, kojoj smo svjedočili danas, devastacija je vrijednosti na kojima počivaju temelji EU, a to su sloboda i jednakost svih građana. Na današnji dan, 14. februara, Mostar je u Drugom svjetskom ratu oslobođen od fašizma i bio dio progresivnih snaga ujedinjene Europe. Danas njegovi građani žive u strahu, jer vlada opća nesigurnost, a građanima je uskraćeno osnovno ljudsko pravo, pravo na izbore“, kaže Amna Popovac iz Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru.

Današnje devastiranje Partizanskog groblja poraz je Grada Mostara, njegovih institucija, a prije svega policije i MUP-a HNK. Svi oni svaki put iznova taj poraz priznaju kad je zaštita vrijednosti Mostara i vladavine prava u pitanju. Posao policije je da se brine o javnom redu i miru, a mi svako malo svjedočimo planskom i organiziranom uništavanju Partizanskog groblja, ali i drugih obilježja Mostara, pogotovo onih s antifašističkim predznakom.

Zato smo svjesni da danas razloga za slavlje nema. Mostar moramo ponovo osloboditi i spojiti s europskim vrijednostima. Trebamo ga vratiti na kartu demokratskih sredina koje cijene svoje i poštuju tuđe.

Pozivamo sve građane Mostara koji se smatraju građanima svijeta i Europe da razmišljaju o ponovnom oslobođenju Mostara u kontekstu predstojećih izbora.

Naša stranka će u tom smislu dati svoj doprinos.

Pozivamo građane da pažljivo prate situaciju u Mostaru, ne daju se zastrašiti i na izborima (kada ih jednom u Mostaru ponovo bude) svoj glas daju za, a ne protiv europskih vrijednosti.