Radnici zatvorenog mostarskog Hotela Ero već mjesecima traže od nadležnih zaštitu i osnovna ljudska prava te ispunjenje obveza od strane poslodavca koje je on morao ispuniti već ranije, odnosno čije neispunjenje predstavlja kršenje cijelog niza zakona.

„Zatvaranje Hotela Ero i tužna sudbina njegovih radnika koji danas doslovno mole premijera Fadila Novalića da ih primi, predstavlja najbolji mogući primjer o tome kako je država, a posebno ova naša, loš upravitelj. Firma koja je u vlasništvu Grada Mostara, koja je bila smještena u objektu čiji je vlasnik Federacija BiH, odnosno jedan njen javni fond, propala je jer je objekt prodan Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Tri nivoa vlasti su oko sebe okrenuli uspješan hotel, jedan od prepoznatljivih turističkih simbola Mostara i ostavili bez posla, ali i radničkih prava i ljudskog dostojanstva šezdesetak radnika“, kaže Marinko Šanje.

Naša stranka Mostar traži da Vlada Federacije hitno krene u rješavanje problema radnika Hotela Ero, budući je ona sama, ali i dva nivoa vlasti ispod nje, sve te probleme i napravila.

„U Mostaru, turističkom biseru ove države, u kojem nedostaje hotelskog smještaja propao je, a kasnije i zatvoren najpoznatiji hotel. Sve to nevjerojatan je paradoks, od toga kako objekt koji je donosio novac državi postaje administrativna zgrada za smještaj ljudi koji samo troše novac poreznih obveznika i ništa ne pridonose, do pitanja kako ova država uništava i najuspješnije poslovne priče u najuspješnijoj poslovnoj grani, a Hotel Ero i turizam to jesu bili“, zaključuje Šanje.