Posljednjih godina roditelji u Lukavcu imaju sve veći problem sa nedostatkom kapaciteta u obdaništu Poletarac. Iz tog razloga, Naša stranka Lukavac poziva općinske vlasti i rukovodstvo JU za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta Lukavac na ozbiljan pristup u rješavanju nagomilanih, stvarnih problema.

„Lukavačko obdanište ima kapacitet primiti oko 140 mališana, a prijavi se više od njih 200. Samo u prethodnoj godini, 80 mališana nije uspjelo da bude upisano u ovu ustanovu. Za ovu godinu nemamo informacije. To govori o neozbiljnoj vlasti, ovoj i prethodnoj, koja nije nikada na ovo gledala kao problem za koji treba naći rješenje. Rukovodstvo obdaništa je dozvolilo da obdanište u Puračiću postane ruševina, a veliki broj mališana u Lukavac dolazi baš iz te i okolnih mjesnih zajednica“, izjavio je Dino Osmanović, potpredsjednik OO Naše stranke Lukavac.

OO NS Lukavac poziva lokalnu vlast da počne rješavati probleme i da stvara bolje uslove za život njenim građanima. „Ovo je ozbiljan problem koji se može riješiti, ukoliko za to postoji volja što do sada nije bilo slučaj. Trenutno se u novom dijelu grada izgrađuje jedna, a planirane su još dvije zgrade. Zbog čega Opština ne bi kompenzirala razne rente i takse za veći poslovni prostor ili dva veća stana i napravila manje obdanište? To se tako radi u svim gradovima i ne vidim zbog čega bi Lukavac bio iznimka“, kazao je Osmanović.