SLUŠAJ ME

Naša stranka Kiseljak tražila je od Općine smanjenje taksi za ovjeru dokumenata. Taj zahtjev Općina Kiseljak je nazvala populističkim. Iz Naše stranke Kiseljak ne odustaju od svoje inicijative:

„Našu inicijativu za smanjenje cijena administrativnih taksi su iz Općine, putem portala ARTinfo.ba, nazvali populističkom, te se požalili kako bi takva odluka dovela do smanjenja budžeta Općine.
Napomenuli su kako bi eventualno smanjenje cijena taksi dovelo do smanjenja budžeta i  posljedica koje se ‘nikome ne bi svidjele’.

Zanima nas u šta je konkretno Općina uložila novce od taksi za ovjeru ličnih dokumenata te kakve bismo negativne posljedice osjetili ako bi te takse bile ukinute? Ako ne žele da i mi njih nazovemo populistima, neka razgovaraju dokazima.
Ovim putem općinarima želimo postaviti još jedno pitanje: Zar niste povećali budžet uvođenjem komunalnih taksi?
Kao što je kiseljačka javnost upoznata, Općinsko vijeće Kiseljak je podržalo uvođenje komunalne naknade od 1. 1. 2019. godine, te na taj način ponovo  nametnulo dodatno optrećenje na kućni budžet svojih građana.
Do kada će jedini način punjena budžeta Općine biti preko leđa građana i građanki Kiseljaka?
Indikativno je da trenutno vodstvo  ne vidi ništa sporno u povećavanju nameta i poreza, te da takve odluke prolaze bez posljedica, a kada je u pitanju eventualno smanjenje za dobrobit svih građana i građanki Kiseljaka, tada se takve inicijative nazivaju populističkim.
Naša stranka Kiseljak i dalje očekuje službeni odgovor u vezi spomenute inicijative, prepucavanje preko medija neće doprinijeti boljem životnom standardu naših sugrađana“, rekli su iz Naše stranke Kiseljak.