Pod sloganom „Budimo dobre komšije“,  u subotu od jutarnjih sati članovi/ce Naše stranke su se družili s građankama i građanima, s ciljem detektovanja ključnih problema u lokalnoj zajednici i podnošenja inicijativa u svrhu njihovog rješavanja,

“Neposredan kontakt s građanima i građankama smatramo najboljim načinom za upoznavanje s problemima građana. Ovo je bilo prvo u nizu javnih predstavljanja Naše stranke u Kaknju. Građanke i građani naše općine su imali priliku da se upoznaju sa programskim ciljevima i principima Naše stranke, kao i da upoznaju članice i članove Općinskog i Nadzornog odbora NS Kakanj. Sretni smo što smo imali priliku razgovarati sa više od 200 naših sugrađanki i sugrađana. Zahvaljujem im se još jednom što su odvojili vrijeme i podijelili svoje ideje s nama”, rekao je Dževdet Huskić.

Predsjednik Općinskog odbora Naše stranke Kakanj ovo druženje je ocijenio kao izuzetno uspješno.

“Građanima je distribuiran formular na kojem su mogli opisati inicijativu ili problem koji žele da općinske vlasti riješe te naglasiti o kojoj se mjesnoj zajednici ili ulici radi.  Mnogi građani su komentirali kako žele detaljnije opisati probleme i da im treba više vremena, te su ponijeli formulare. Naša stranka se trudi na različite načine komunicirati s građanima i biti dostupna za njihove upite pa im je ponuđeno više opcija za dostavljanje ispunjenog formulara – lično u prostorije Naše stranke, kao i u sanduče (Ulica Alije Izetbegovića lam. niz C), ili putem e-maila (oons.kakanj@gmail.com)”, dodao je Huskić.