Danas u 10 sati zasjeda Općinsko vijeće Gračanica. Pred vijećnicima će biti i dvije odluke o imenovanju članova Nadzornih odbora “Komusa” i “Vodovoda”. U Našoj stranci smatraju da predložena rješenja samo potvrđuju opredijeljenost vladajuće koalicije (SDP i SDA) da partijske interese ponovo stavljaju ispred interesa lokalne zajednice, odbacujući kompetentnost a favorizirajući stranačku pripadnost.

Konkursu se odvijao netransparentno, nije objavljen na internet stranici Općine, na lokalnom radiju niti je prenošen na društvenim mrežama.

Rezultat su isti kandidati prijavljeni u oba preduzeća.

Ono što općinsku Komisiju za izbor čini neuvjerljivom jesu ocjene kandidata. Uz dužno poštovanje u “Komus” predloženih troje članova SDP-a, na peto mjesto su postavili (i eliminisali) magistricu hortikulture i bivšu direktoricu Zakiru Đogić, vrhunsku stručnjakinju koja je uspješno vodila ovo komunalno preduzeće. “Vodovod” po sastavu predloženih upravnog odbora pripada SDA.

I površan poznavalac vidi da su ova dva preduzeća stranački podijeljena kako bi koalicija nastavila funkcionisati. Naša stranka Gračanica bit će protiv ovakvog imenovanja.