Danas u 15:30 u Gradskoj upravi (Hamdije Kreševljakovića 3) održat će se vanredna sjednica Općinskog vijeća Općine Centar na kojoj će se ponovo naći Nacrt izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski centar – Hastahana.

Iako je struka jasno rekla ne gradnji na ovom području, iako su se građani izjasnili protiv, te vijećnici Naše stranke i SDP-a  javno na sjednicama izrekli svoj stav da su protiv gradnje na ovom lokalitetu, Općinska administracija ne odustaje od pokušaja da se usvoje izmjene Regulacionog plana Gradski centar – Hastahana i da se na tom lokalitetu gradi zgrada, za sada nepoznate namjene.

Građani ovog lokaliteta dva puta čvrsto su zauzeli stav da gradnje na Hastahani ne smije biti. Prvi put u anketi koju je organizovala Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini u 2017. godini i na javnoj raspravi održanoj 12. 11. 2018.

Građani neće zgrade, hoće zelenu površinu! Vijećnici Naše stranke tada su podržali građane na javnoj raspravi i prenijeli njihov stav na jednoj od prethodnih sjednica gdje je već pokušano usvajanje ovog nacrta, te zaustavili proces.

Obavještavamo javnost da je stav vijećnika Naše stranke jasan i da smo protiv gradnje na ovom lokalitetu te da ćemo ga do kraja braniti.