Danas je potpisan sporazum o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u dijelu Ulice Kranjčevićeva. Potpisali su ga ministar komunalne privrede KS Srđan Mandić, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Enver Hadžiahmetović.

Prva faza radova ići će od spoja sa Ulicom Alipašina do spoja s Ulicom Fra Anđela Zvizdovića.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi milion konvertibilnih maraka.

Podsjećamo, u više navrata vijećnici Naše strane u Općinskom vijeću Centar su inicirali rekonstrukciju Kranjčevićeve ulice. Također, prilikom usvajanja budžeta u proteklom periodu insistirali su da se predvidi budžetska stavka za to, što je u posljednja dva budžeta Općine i bilo usvojeno. Međutim, do realizacije nije dolazilo zbog nekooperativnosti rukovodstva ViK-a.

„Radilo se o tome da je ta ulica bila gotovo neprohodna za automobile zbog rupa u asfaltu. Međutim, to se nije moglo sanirati jer se novi asfalt nije isplatilo postavljati zbog istovremene potrebe za rekonstrukcijom vodovodne i kanalizacione mreže do koje nije moglo doći zbog tadašnje nekooperativnosti rukovodstva ViK-a“, kaže Nihad Uk, vijećnik Naše stranke u Općini Centar.

Dolaskom nove Vlade i Srđana Mandića, potpredsjednika Naše stranke, na čelo Ministarstva komunalne privrede KS, problem je riješen – istakao je Uk.